U bent ambachtsman/-vrouw?

Neem helemaal gratis deel aan dit evenement op nationale schaal. De 10de editie van de Dag van de Ambachten 2016 gaat door op zondag 27 november 2016.

Schrijf u snel in en deel uw passie!

Inschrijven voor de Dag van de Ambachten

Wie kan zich inschrijven?

Herbeleef de Dag
van de Ambachten 2015

Het woordje van de minister

Op 27 november viert de Dag van de Ambachten zijn 10de verjaardag!

Elk jaar worden de soms nog te bescheiden ambachtslieden onder de aandacht gebracht. Zij zorgen immers voor het voortbestaan van het werken met de handen, moderniseren het vaak, maar altijd met oog voor kwaliteit en uitmuntendheid.

Door de deuren van hun atelier te openen, willen de ambachtslieden hun enthousiasme delen, het smaakvolle, mooi of lekker, dat zij dagelijks nastreven in de uitoefening van hun kunst, hun passie.

Wees fier op onze kennis waarvan de uitstraling vaak onze grenzen overschrijdt. De ambachtslieden zijn de ambassadeurs van “made in Belgium”, waarvan de kwaliteit niet meer moet worden aangetoond.

Ik hoop dat ook dit jaar veel ambachtslieden hun passie met ons zullen delen, en dat wij met velen hun atelier zullen bezoeken.

Een gelukkige verjaardag aan de Dag van de Ambachten! Een uitstekende Dag van de Ambachten aan iedereen!

Hopelijk tot dan!


Willy Borsus,
Minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO’s, Landbouw en Maatschappelijke Integratie

Deze kennis verdiende het te worden gevaloriseerd en vooral te worden beschermd. Daarom kunnen sinds 1 juni de ambachtslieden die de hoedanigheid willen verwerven van erkend ambachtsman, een wettelijke erkenning aanvragen bij de FOD Economie. De invoering van een wettelijke definitie van de ambachtsman, is de erkenning van hun talent, de valorisatie en de bescherming van hun specificiteit!

Hun gouden handen verdienen het te worden gekend en erkend!